• Начало

Йордан Цонев: Ще подкрепим вота на недоверие към правителството със свои мотиви и аргументи

Имаме решение за вота на недоверие и то много отдавна, взето на нашия най-висш форум между две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един вот, а за вотове, и добре обосновано. Ще подкрепим вота, ще гласуваме „против“ правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи.

Направихме една среща на ниво зам.-председатели на ПГ, уточнихме темите, след което направихме една среща между лидерите на двете ПГ и същия екип и уточнихме каква ще бъде темата, но не в детайли. Направихме работна група от двете ПГ, която трябваше да изработи темата на вота с точност дефинирана. Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Днес разбрахме, че БСП вчера на свой форум са взели решението да внесат вота сами. Днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това решение. Вие преценете какво е това действие. Изкушавам се да кажа, че това действие на БСП доказва правотата в думите на Ахмед Доган.

Думите на г-н Доган са снимка на политическата ситуация в страната. Те не предизвикват тази ситуация, а са констатация каква е тя. Искушавам се да кажа, че защо това действие на БСП доказва правотата на Ахмед Доган - ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението.

Още не сме видели мотивите им. Нямаме достатъчно депутати да внесем самостоятелно вота на недоверие. Във всички вотове на недоверие, които ще бъдат внесени, съобразно решението ни, ако не вземем друго, ще гласуваме срещу кабинета с наши мотиви и обосновка.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност