Брифинг на ДПС относно мониторинговия доклад на ЕК

Докладът по Механизма за сътрудничество и проверка е обективен и добър за страната ни. Това е най добрият доклад от началото на прилагането на механизма. Това каза на брифинг зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

„Напредъкът е очевиден. Нещата, които са казани в доклада са верни“, посочи той. „Напредъкът на страната по процесите и секторите е достатъчно голям. Механизмът вече доста се е изчерпал“, коментира Йордан Цонев. „Приемаме тази сравнително висока оценка като постижение за всички, които са взели участие в процесите“, каза още той.

По отношение на критиките в Доклада по Механизма за сътрудничество и проверка за прозрачността на медийната среда Цонев каза, че ако управляващите не бяха бавили закона ни, и той беше приет преди няколко месеца, тези критики нямаше да ги има.

Оценките в Доклада по Механизма за сътрудничество и проверка за Антикорупционния орган са положителни. Не можем да не изразим задоволството си от този факт. Това каза на  зам.- председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

„Участвахме активно във всички предложения по Доклада по Механизма за сътрудничество и проверка. Голяма част от нашите предложения се одобриха. И ДПС има своя принос в положителната оценка в доклада“, коментира Хамид Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност