Събития

Мустафа Карадайъ от Плевен: С това управление европредседателството вместо плюсове, може да има точно обратния ефект

Държавата и държавността ерозират и демокрацията в страната е в опасност, за което полагат много сериозни усилия властимащите, тоза зяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Плевен. Председателят  Мустафа Карадайъ присъства на семинар на Младежката организция на Движението в Плевен, заедно със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, народния представител от Плевен Велислава Кръстева и евродепутата и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк. 

„Демокрацията е в криза. Вота на недоверие е най-крайната мярка в парламентаризма и това е сигнал, че има голям проблем в обществото и в политическата ни система.  И ние ще бъдем активни във вотове на недоверие”, така коментира председателят на ДПС.

Карадайъ  даде оценка на управляващата коалиция, като заяви „Тази власт е вредна за страната и тя минира бъдещето на страната. Това бе оценката на Централния съвет на ДПС, който реши всичките ни структури да работим за демонтирането и преформатирането на властта в страната."

Мустафа Карадайъ бе категоричен, че „това правителство е вредно за страната и още вчера  трябваше да си е заминало. Ние ще използваме всички демократични инструменти да демонтираме тази власт.”

„Предстедателство на Съвет на  ЕС не може да бъде алиби за която  и да е власт, още повече когато  тя е вредна и най-вече власт, в която участват крайни елементи. С тази формула европедседателството вместо да ни доведе плюс може да има точно обратния ефект и като краен резултат да получим минуси за страната”, прогнозира Карадайъ .

Той обобщи, че  по време  на обиколките в страната  наблюдава, че  „езикът на омразата, омразата в действие и агресията днес са на власт. И основната вина за това е на ГЕРБ, тези които конструираха тази власт.”

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира и „Бюджет 2018”. „Бюджетът в този му вид не се виждат никакви реформи в нито един сектор и ние няма да го подкрепим. Наливане на средства в нереформирани сектори без никаква идея за реформи.  Държавата се движи по инерция. Бюджетно оптическа измама."

Печат Е-мейл

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС