Европарламент

Илхан Кючюк от централата на АЛДЕ в Брюксел: Разчитаме на френското председателство за пътя на РС Македония към ЕС

Имаме много натоварен дневен ред, с много срещи. Основен фокус в тях е върховенството на закона. Това заяви в Брюксел съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, който заедно с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ проведе редица срещи на високо ниво.

По темата за върховенството на закона ДПС работи много активно от години, особено в последните месеци, коментира Кючюк. Като постоянен докладчик на Европарламента за Република Северна Македония той засегна и разговорите с народни представители от Скопие, които се състояха в централата на АЛДЕ.

Сближаването между България и РСМ трябва да продължи - да се случва на ниво секторни политики и на ниво Народно събрание. Но също така е необходимо и гражданите на двете страни да работят много активно, каза Кючюк.

"Радвам се, че нашата конференция от миналата седмица беше изключително успешна. В нея се включиха представители на академичната общност, неправителствения сектор, представители на местната власт. ЕС определено ще се реформира и трансформира, съюзът трябва да погледне много сериозно към страните от Западните Балкани.

АЛДЕ е политическата сила, която е поела много сериозен ангажимент. Повдигнахме темата на възможно най-високото равнище, когато проведохме в Словения срещата между нашите премиери и либерални лидери, с присъствието и на председателя на ДПС. Ще продължим да го правим и имаме амбицията през юни да направим такава среща в Париж, която дори да бъде още по-голяма и с по-интензивен дневен ред", коментира още Илхан Кючюк.

Надявам се тогава президентът Макрон да бъде преизбран, защото това ще бъде много силен знак към европейското и либерално лидерство, към ценностите, които са и наши ценности и ние искаме да развиваме и промотираме.

Очакванията ни са тогава в Париж да бъде поставена темата и да още веднъж да дадем допълнителни гаранции, че вървим в правилната посока и че процесът на интеграция е необратим, обобщи Кючюк.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност