Интервюта

Вицепрезидентът на Либералния интернационал Хамид Хамид: ДПС е приемлив партньор в цяла Европа. Когато ДПС управлява, държавата постига своите цели

Движението за права и свободи (ДПС) е за незабавни предсрочни избори, които да сложат край на проблемите, предизвикани от управляващите в оставка, и да стабилизират страната. Това съобщи в интервю за БНТ заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид.

Българският народен представител бе избран днес за вицепрезидент на Либералния интернационал. Световната организация провежда юбилеен конгрес в София, за да отбележи 75-годишнината от създаването си. ДПС е домакин на събитието в София,в което участват над 250 делегати от повече от 60 страни.

На конгреса Движението получи  награда от световните либерали за изключителния си принос в утвърждаването на либералните ценности и идеи в Източна Европа.

Това е огромно признание не само за ДПС, но и за цяла България. Това е признание от целия свят, каза Хамид.

Не Просто Киро, а "кирчовщината" трябва да се замени в българската политика. Затова и предсрочните избори са регламентираното средство за решаване на проблемите в управлението на държавата, категоричен бе Хамид Хамид.

Депутатът от ДПС обяви, че партията няма намерение да подкрепя ново правителство на "Продължаваме промяната" (ПП) в сегашния парламент.

Направихме достатъчно предложения за приетата актуализация на бюджета. Асен Василев беше "хвърлен в кошчето" от собствената си партия и депутати с неговия бюджет. Прие се бюджет предложен от опозицията, каза Хамид, коментирайки последните усилия на управляващите да се задържат на власт.

"Може да приемете, че управляващите са разбрали, че предложенията на опозицията са доста по-сериозни от техните и са ги подкрепили", обясни процедурата Хамид.

Що се отнася до кандидатурата на Асен Василев за премиер Хамид Хамид заяви, че няма нищо общо против персоната на досегашния вицепремиер и финансов министър. Но той не е нещо ново за българската политика.

"Това е другото лице на една и съща монета. Кирчовщината остава. Това, което правиха цели 6 месеца не бе нищо друго, освен че докараха държавата до това тежко състояние", каза Хамид за властта и добави, че Василев и Кирил Петков са демонстрирали арогантност, самохвалство, нищоправене. "Живеят в различен свят и не познават проблемите на хората", подчерта Хамид Хамид.

За желанието на "Продължаваме промяната" да станат членове на европейската либерална партийна организация АЛДЕ, Хамид Хамид каза, че по принцип ги подкрепят и са готови да ги приемат, щом прегръщат либералната идея. "АЛДЕ и Либералният интернационал са отворени организации и всеки е добре дошъл, всеки, който е искрен. Можем да помогнем със съвети. Но за да бъде приет някой, той трябва да  докаже, че отстоява либералните ценности и работи за утвърждаването на либералните идеи и цели”, категоричен бе вицепрезидентът на Либералния интернационал.

Либералната идея не търпи кирчовщита в своите формати, каза Хамид.

"ДПС е приемлив партньор в цяла Европа, в АЛДЕ и Либералния интернационал. А избирането на Илхан Кючюк за съпредседател на АЛДЕ е доказателство за успеха на ДПС", подчерта народният представител от Движението. И изтъкна, че именно затова ДПС е и винаги ще бъде приемлив партньор в управлението за всяка една формация в България.

Когато ДПС управлява, държавата постига своите цели, каза Хамид и припомни, че при управлението на ДПС България постигна дете си  стратегически цели – членство в ЕС и НАТО. Когато фактите говорят и кирчовщината трябва да мълчи, категоричен бе Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност