Интервюта

Д-р Хасан Адемов: Без червени линии в новия парламент

„Търсенето на компромис е една трудна задача за политическите партии, защото дълбоките червени линии, начертани между тях и липсата на диалог доведе до това, че те на практика не говориха помежду си“. Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов, бивш социален министър.

Той посочи, че ДПС подкрепя провеждането на съдебна реформа. Според ДПС обаче фиксацията върху фигурата на главния прокурор, който и да бъде той, не е здравословно.

„Единствено ние от ДПС още в началото на 48-ото Народно събрание внесохме проект за промени в Конституцията, защото сме убедени, че без конституционна реформа трудно може да има задълбочена, сериозна съдебна реформа. Ние имахме надеждата, че Комисията по конституционни въпроси ще разгледа нашия законопроект, но нашето разочарование е, че не му обърнаха никакво внимание“, заяви д-р Адемов.

Трябва да бъде проведена такава дискусия в българското общество и парламент. Очевидно е, че без съдебна реформа няма как да вървим напред. Ние бихме подкрепили всякаква съдебна реформа, която да благоприятства нормалното функциониране на институциите в България, за да не бъде никой над закона, категоричен бе той.

„Както нашият председател заяви, пред прага сме на едни ненужни предсрочни избори“, отбеляза Адемов и добави, че предсрочният вот по никакъв начин не решава проблемите на българските граждани и останалите кризи.

По неговите думи българският избирател няма да прости на политиците това, което се случва през последните години.

В следващото Народно събрание трябва да има сериозен диалог, а политиците да загърбят червените линии, посочи Адемов.

„Искрено се надявам и почти съм убеден, че ще има редовно правителство“, прогнозира политикът от ДПС.

Според бившия социален министър таван на цените би довел до липса на основни продукти по магазините.


Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност