Интервюта

Ерджан Ебатин: Настояваме ДАНС и МВР да разплетат схемата "златни паспорти"

Народното събрание отхвърли законопроектите на ДПС, които предвиждаха не само прекратяване на т.нар. „златни паспорти”, но и пълно разследване на всеки един случай на предоставяне на българско гражданство срещу инвестиции от 2013 г. досега. Това припомни в студиото на „Беновска пита” народният представител от ДПС Ерджан Ебатин.

Целта на ДПС е да се види във всеки един конкретен случай, коя адвокатска кантора е съдействала за издаването на „златен паспорт“, кой е имал интерес от това и кой стои в сянка, подчерта Ебатин. Вече е ясно, че този, които не иска проверка на „златните паспорти“, по-скоро има съучастие в тяхното издаване, подчерта депутатът.

Ние, ДПС, искаме всичко да излезе наяве, каза Ебатин и призова ДАНС и МВР да разплетат всички случаи.

„Когато прехвърляш чуждата вина върху ДПС, трябва да си готов да поемеш и последствията от това. Именно затова ДПС настоява да се направи конкретна проверка за всеки един случай от 2013 г. досега! Нямаме никакви притеснения, ДПС настоява всичко да бъде разплетено. Не могат да ни обвиняват за собствените си грехове! Ние не можем да бъдем универсалното зло!”, категоричен бе Ебатин.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност