Интервюта

Илхан Кючюк: Тримата големи в съдебната система за нас са равни

ДПС има устойчиви резултати и бележи ръст в регионите, където Делян Пеевски е много активен участник в организационната дейност на партията, казва евродепутатът

Задкулисната власт, която дърпа конците, е огромният проблем на България. Това заяви съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа” в интервю за БНР. Мразят ДПС, защото имаме какво да дадем на българската демокрация, допълни той.

Илхан Кючюк коментира идеите на ДПС за конституционни промени и внесеното от Движението антикорупционно законодателство.

Тримата големи – главният прокурор и председателите на двете върховни съдилища, за нас са равни, подчерта Кючюк.

"Ние поставяме много силен акцент върху отнемането на централизиран надзор на главния прокурор. Ние искаме да има една децентрализирана процедура, тоест над главния прокурор не да няма Бог, а да има възможност тази централизираност да бъде разсеяна", коментира евродепутатът.

За нас Брюксел не е чужбина, за нас Брюксел е част от Европейския съюз и ние работим от 15 години, за да утвърдим ролята на България в европейските институции, каза Илхан Кючюк по повод предстоящото посещението на зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид в Брюксел. В сърцето на Европа той ще представи на брифинг случаите на злоупотреби при издаването на т.нар. „златни паспорти”, сигнал за които получи ДПС.

"Правим го като евродепутати с моите колеги и винаги сме насърчавали българските политически сили да бъдат активни участници в техните политически семейства, а дори и да излезем отвъд рамката на нашите семейства, като изградим национални политически позиции. Да, господин Карадайъ беше в Брюксел и господин Хамид възнамерява да пътува. Има много теми, по които искаме да продължим диалога с нашите партньори. И конституционните промени, и "златните паспорти“, и законопроектите за обществените поръчки, и други важни антикорупционни закони", каза Илхан Кючюк.

В отговор на въпрос за дейността на народния представител от ДПС Делян Пеевски Кючюк заяви: „Пеевски е обществена личност, народен представител, идва всеки ден в Народното събрание. Винаги е бил активен в работата си с членовете и симпатизантите на ДПС. Не е трудно да се погледне къде ДПС има устойчиви резултати и бележи ръст. Това са основно регионите, където господин Пеевски е много активен участник в организационната дейност на партията. Ние стоим до господин Пеевски.”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност