Интервюта

Станислав Анастасов: Не е важно дали Кирил Петков ще е премиер, а дали ПП ще се откаже от кирчовщините

По темата с изгонените руски дипломати позицията на ДПС като евроатлантическа партия е ясна. Това обаче е дипломатически акт и ние нямаме пълната картина. За нас е важно как е взето решението, дали тези действия са синхронизирани с европейката служба за външна политика. Това заяви заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов в студиото на БТВ.

Той припомни, че има споразумение в ЕС след началото на руската агресия в Украйна да се води обща външна политика. За това като евроатлантическа партия е важно да сме сигурни, че Европа говори на един глас, допълни Анастасов.

Нашата геополитическа позиция е кристално ясна и поредното признание днес ДПС получава с провеждането в София на форума на Либералния интернационал, в който участват над 100 партии от 80 страни от 5 континента, добави депутатът от ДПС.

Той заяви, че България има нужда от ясно хомогенно евроатлантическо мнозинство. Не е важно дали Кирил Петков ще е премиер, а дали ПП ще се откаже от кирчовщините, каза още Анастасов. С други думи не е важно дали ще се откажат от него, а от политиките му. Дали те са готови да прегърнат един искрен диалог, да търсят ценностно хомогенно мнозинство. Това е проблемът на ПП, а не Кирил Петков, въпреки че правителството му ще остане като най-слабото.

То се провали и с бюджета. Депутатите гласуваха бюджет, който няма нищо общо с предложения от Асен Василев. Този бюджет, който сега приехме, е много по-добър, той е с антикризисни мерки, съобразен е с това, което искат и синдикатите, и гражданите. Идеален бюджет не може да има, но трябва да има буфер. Трябва да може да се помогне, поне на най-уязвимите да посрещнат растящите цени и неудържимата инфлация, каза още Станислав Анастасов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност