Интервюта

Станислав Анастасов: Сега е важно всички власти да говорим в един глас

Информацията, прогнозите и предупрежденията на партньорите ни от ЕС и НАТО се оказаха напълно верни. Това коментира зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в интервю за БНТ по повод войната в Украйна.

Парламентът прие декларацията с българската позиция, макар и трудно. Искам да напомня, че още във вторник, 22 февруари, когато трябваше да обсъдим незаконното признаване на Донецката и Логанската народни републики от страна на Руската федерация, ние от ДПС призовавахме цял ден да има обща декларация на всички парламентарни групи. И ако заради една или две групи не може да се приеме обща декларация, то да има максимално широк консенсус на всички партии и българското народно събрание да говори с един глас, коментира Анастасов.

Днес това беше постигнато, макар пак по много труден начин и благодарение на опозицията. По наше настояване прекъснахме гледането на бюджета, който в момента се явява доста ирелевантен, предвид сложната международна ситуация, и пристъпихме към приемането на крайно необходимата обща декларация, подчерта народният представител.

Виждате, че в тази ситуация управляващи и опозиция вече малко си губят значението. Опозицията трябваше да свърши общата работа, което е факт, за да имаме една обща декларация на събранието. Сега е важно да запазим този дух и от тук нататък, без да гледаме назад зад това как управляващите загубиха ценно време в шиканиране и хитруване, а да говорим с един глас всички власти и да действаме по един начин, защото по всичко изглежда, че ситуацията няма да стане по-лека и тепърва ще има много предизвикателства, каза още Анастасов.

Ние сме предвидили всичко това в декларацията, съответно сме дали мандат и на правителството да отиде в Брюксел и на срещата на НАТО, обобщи Станислав Анастасов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност