Интервюта

Хамид Хамид: Олигарсите на правителството свалят Кирил Петков. Настимир Ананиев е уникален актьор и провокатор, номинирам го за премиер

Това правителство не направи нищо за хората, за бизнеса, за земеделските производители. Единственото, което прави е да обслужва олигарсите. Техните олигарси свалят това правителство. Това категорично заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид в интервю за бТВ.

Няма тематична коалиция. Така опонентите се опитват да оправдават собственото си безсилие, коментира Хамид твърденията на управляващите за нов съюз между партиите, които отстраниха Никола Минчев от председателския пост в НС – ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане”.

Нищо не ни е събрало. Ние сме опозиционна партия. Работата на опозицията е да показва недъзите на управлението. И ние това правим. А управлението е провалено. То е най-некадърното за целия преход. То ще се самосвали. То вече се е самосвалило, но те не го осъзнават, подчерта Хамид.

Властта иска да си осигури мнозинство парламента, но това не може да става по методите на Гогол с купуване на мъртви души, заяви още Хамид Хамид. И допълни: В момента се извършва такова купуване на мъртви души. В медиите има достатъчно информация, че върви такъв процес. Има и ужасна инфлация. В медиите се твърди, че първите гласове са били по 1 милион, сега са 3 милиона. Излиза, че първите са прецакани, посочи зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Хамид Хамид коментира и пререканието с депутата от „Продължаваме промяната” Настимир Ананиев.

През цялото време бях с гръб, опитвайки се да въведа ред, каза Хамид. Ананиев бълваше всякакви ругатни и обиди, ако ги кажа СЕМ ще затвори бТВ за 6 месеца, допълни той.

Искам обаче да поднеса своите извинения за грозната ми постъпка. Не беше редно, заяви депутатът.

Признавам, че бях надигран и надхитрен, защото бях провокиран от Ананиев - така умело изпълни този плонж… Нали не мислите, че с тези малки ръчички мога да съборя този исполин? Той е с две глави по-висок от мен и поне с 46 кг по-тежък. Той е Крали Марко, като канара е. Този човек и с фадрома не мога да го съборя. Едно време Божидар Искренов имаше много уникален талант като футболист - с много рязка чупка в кръста така падаше за дузпа, че нямаше съдия, който да не му я даде. Вчера г-н Ананиев само с докосването така се хвърли, че би му завидял и Божидар Искренов, ако гледа тези кадри. Уникален провокатор", коментира още Хамид Хамид.  Той припомни как преди години с една кофа Ананиев се търкалял в кулоарите на НС, провокирайки шестима охранители от НСО да го влачат, а той да крещи: „Аз имам права”.

Изключителен артист. Уважавам го за тези му качества, каза Хамид. И заяви, че номинира Настимир Ананиев за премиер. Има силата на Борисов и дипломатичността на Кунева. Ако не стане, ще го предложа за председател на НС, там горе няма кой да го бутне, каза Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност