Интервюта

Хасан Адемов: Властта надхвърли модела на ГЕРБ

Сегашните управляващи се доближават до предишните, като дори надхвърлят модела на ГЕРБ. Това заяви пред БНТ народният представител от ДПС д-р Хасан Адемов, зам.-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика. 

Д-р Адемов обясни, че когато се предлага 4.8% ръст на БВП е сериозно предизвикателство пред българската икономика. България трябва във вътрешен план да си свърши работата, за да може да влезе през 2024 г. в Еврозоната. При тези макропоказатели трудно може да говорим за влизане в клуба на богатите, посочи Адемов. 

Той настоя нивата на социална защита в България да бъдат много по-високи, но изтъкна, че това не може да се види в предложения от четворната коалиция бюджет за 2022 г.

Д-р Хасан Адемов обясни какво в решенията на властта е довело до намаляване на пенсиите: „Стигнахме дотук, защото по предложение на управляващото мнозинство Ковид добавката е 60 лева, а не 120 лева. Ние смятахме, че няма нужда от какъвто и да е анализ на пенсионната система, а има нужда от взимане на решения".

Според него управляващите предприемат мерки, които все още не се стигнали до работодателите и институциите. Не трябва да се говори за мерки, а дали те могат да бъдат ефективни - бързината на тяхното приложение е изключително важна, категоричен бе Хасан Адемов.

Той е на мнение, че смяната на шефа на КЕВР Иван Иванов е най-малкият проблем, но управляващите се опитват да наложат своята воля над регулаторния орган. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност