Народно събрание

Изказвания на Йордан Цонев по време на дебатите по актуализацията на бюджета за 2019г, отразяваща сделката за F-16

Ще подкрепим промяната в бюджета за F-16. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите по актуализацията на бюджета за 2019 г., отразяваща сделката за F-16.

"Ние ще подкрепим и промяната в бюджета, но тук искам да отворя няколко странични въпроса, които никак не са маловажни. Първо беше ли нужно да има конкурс и такава процедура за нещо, което касае националната сигурност. Кому беше нужно, при положение, че нашето законодателство разрешава директни преговори. Защо трябваше онази калпава ограда, която построихме по границата да бъде извадена с промяна в законодателството от Закона за обществените поръчки и за нея да се не провеждат конкурс, а за самолетите да провеждаме конкурс, с който обидихме сериозно нашите партньори. Изложихме авторитета на държавата и поставихме под съмнение други търговски взаимоотношения", каза още Цонев.

Според Цонев трябва ясно и просто да се обясни без популизъм на българския народ. "Това е начина на България да бъде гарантирана националната сигурност, териториалния иполитическия суверенитет", уточни още Цонев. Според него няма доверие в нашите партньори в стабилността на държавата. По думите му партньорите нямат доверие в ГЕРБ. Цонев обърна внимание, че много пъти ГЕРБ са благодарили на ДПС.

Той посочи, че за сделката ДПС не искат благодарности, нито власт, "защото когато сме искали, сме я получавали". "Правим го заради сигурността на България и заради доброто на българските граждани", посочи още Цонев.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност