Регионални

В Деня на майчиния език кметът на Крумовград Себихан Мехмед награди талантливи деца

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед награди участниците в онлайн конкурса за изпълнение на стихотворение, авторско стихотворение и песен, на майчин и/или предпочитан език, организиран по повод Международния ден на майчиния език – 21 февруари, организиран от общината Крумовград.

В конкурса с индивидуални и групови видео изпълнения на стихотворения и песни за родината, за родния край, за езика, за майката, изпълнени на български, турски, руски, английски език, участваха повече от 80 деца и ученици от детски градини, училища и читалища от общината. Ученици се включиха в конкурса и със свои стихотворения за буквите и родината.

Интерес към проявата проявиха две българчета на 2 и 6 г. от Чикаго, с изпълнение на стихотворение за родния край.

Най-малката участничка в конкурса - 3-годишната Сиана Дуралиева от ДГ „Ю.Гагарин“-Крумовград, рецитира пред всички стихотворението „Родна стряха“ от Ран Босилек.

Журито бе особено затруднено с оценяването, защото всички участниците са положили много труд и ентусиазъм, за да покажат красотата на своя майчин език и на език, който изучават с голямо желание.

Кметът на общината благодари за участието на всички деца и ученици, на техните учители и родители и пожела много здраве, радост и успехи в усвояването на майчиния и други езици. Въпреки трудностите в организирането на масови събития в епидемична обстановка, нашите деца доказаха, че жива е надежда за опазването на езика, традициите и бита.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност