Регионални

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю даде ифтар в село Галата

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю даде ифтар в село Галата, област Ловеч.

Пловдив1

Над 250 вярващи мюсюлмани се събраха в читалището на селото за тържествената вечеря – ифтар. Тя е част от традициите в свещения месец Рамазан.

Събитието бе организирано съвместно от посолството на Република Турция в България, генералния консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, управата на Община Осман Гази, Бурса, Република Турция, Районно мюфтийство в лицето на г-н Мурад Бошнак, Стефан Добревски, председател на ДПС - Тетевен и кмета на с. Галата Андриян Милчев.

Пловдив2

Тържествената вечеря–ифтар бе уважена от Станислав Анастасов – зам. председател и народен представител на ДПС, Областния председател на ДПС – Ловеч Сурай Велиева, както и от други активисти от ДПС и почти всички жители.

Станислав Анастасов изрази специални благодарности към всички присъстващи и особено към онези, които са взели участие в подготовката и провеждането на тържествената вечеря. Нека благодатта да бъде за всички жители на селото, пожела Анастасов.

Пловдив3

За мюсюлманите Рамазан е месецът на милосърдието, опрощението и покаянието, когато имащите в знак на съпричастност към гладните се лишават от храна и вода от изгрев до залез. Кулминацията на тази съпричастност е даването на ифтар.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност