Регионални

Д-р Хасан Адемов помага на хора с рядко заболяване

Помощ от д-р Хасан Адемов, народен представител на ДПС от Добрич, зам.-председател на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика и член на Здравната комисия в НС, потърсиха представители на пациентска фондация "Миастения Гравис" с председател Ирена Нешовска. Фондацията е част от Националната пациентска организация.

На среща с д-р Хасан Адемов представителите на неправителствената организация обясниха, че имат проблеми със здравна каса за безплатно лечение за хора с диагноза Миастения Гравис.

Те поискаха съдействие от д-р Адемов да извоюва безплатно лечение за хората с това заболяване, които са приблизително 1500 души в България. Фондацията апелира заболяването да бъде включено в списъка с редки болести.

В приемния ден на д-р Адемов в Добрич хората се интересуваха от политическата ситуация в региона и страната, от промените в законите социалното подпомагане. Те коментираха увеличението на минималния осигурителен доход, което ще засегне доста хора, които се занимават с малък и среден бизнес.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност