Регионални

Халил Летифов на ифтар в село Александрово: Да пазим мира и разбирателството!

Тържествена вечеря-ифтар в павелбанското село Александрово събра местните мюсюлмани след двегодишно прекъсване заради пандемичната обстановка в страната. Традиционната вечеря, посветена на мюсюлманския празник Рамазан Байрам, бе дадена от заместник-председателя на ДПС и народен представител от старозагорски регион Халил Летифов, благодетеля Мехмед Бесоолу и брат му Иса Бесоолу - кмет на Община Павел баня. Ифтара уважиха кметове и заместник-кметове на населени места и общински съветници.

Ифтар Александово

Празничната вчера събра около трапезата близо 250 мюсюлмани. Те бяха поздравени от Халил Летифов, който отправи своите благопожелания по повод свещения месец Рамазан и предстоящия Байрам.

Ифтар Александово2

В тези светли за всички ни дни, макар и в трудното време, в което живеем, нека си пожелаем здраве, мир и благоденствие! Да се уважаваме и да се отнасяме с добро към ближния! За нас мюсюлманите ифтарът е символ на мира и разбирателството. Нека ги ценим, пазим и винаги да ги имаме!”, заяви Халил Летифов.

Ифтар Александово3

Своите пожелания към всички мюсюлмани отправиха още Мехмед Бесоолу и Иса Бесоолу: “Нека пазим човещината в себе си, да я споделяме с другите и да правим добро! Да има здраве и берекет в домовете на всички! Да се радваме и благодарим на Всевишния за онова, с което ни е дарил!”

Ифтар Александово4

Тържествената вечеря-ифтар продължи в духа за заедността и благодарността за даровете на Всевишния!

Ифтар Александово6

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност