Събития

Джебел и Йълдъръм с общ проект по европейска програма

Общ проект по европейска програма е резултатът от работещия протокол за побратимяване между общините Джебел и Йълдъръм.

Община Йълдъръм в партньорство с Община Джебел и Техническия Университет в гр. Бурса подаде проектно предложение „Together for Climate Resilience / Заедно за климатична устойчивост“ по програмата на ЕС Town Twinning between Turkey and EU-II (Twinning for a Green Future) Grant Scheme (TTGS-II).

Основната цел на програмата е да засили диалога между турските и местните власти в Европейския съюз и да укрепи капацитета им за разработване на програми и проекти от различен мащаб, насочени към климата и околната среда.

Новата визия за партньорство между побратимените общини бе дефинирана от кметовете по време на посещението на Неджми Али в Йълдъръм в началото на м. г., а вчера гост на Джебел бе Октай Йълмаз, кмет на общината, която е в пределите на „столицата на изселниците“ на Бурса.

Съвместният европроект бе една от темите на разговора между двамата. Гост на Джебел вчера бе и депутатът от Бурса Осман Местан.

джебел3

Ифтар в Джебел даде кметът на бурсенската община Йълдъръм Октай Йълмаз. Той и домакинът Неджми Али, кмет на община Джебел, приветстваха близо 400-те присъстващи на празничната вечеря в двора на централната градска джамия.

На още 100 души в различни населени места бяха разнесени пакети за ифтара.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност