Събития

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на посещение в Чорлу. Двете общини се побратимиха

Делегация от община Кърджали, водена от кмета д-р инж. Хасан Азис, бе на официално посещение в град Чорлу, Р Турция. Двете общини подписаха Протокол за побратимяване и Споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни административни услуги. Делегацията посети и Търговско-промишлена палата в Чорлу. На срещата с председателя на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата /ТПП/ Иззет Волкан присъстваха и кметовете на двете общини д-р инж. Хасан Азис и г-н Ахмет Саръкурт.

ТПП в Чорлу има 1100 члена и е най-голямата палата в Тракийската част на Турция. На територията на Чорлу има над 4000 фабрики, над 1100 са големите действащи фирми.

Обособени са 6 индустриални зони и безмитна зона. В момента се изгражда Технопарк на площ от 1000 кв.м., което ще улесни износа на произвежданата в района продукция.

Положителен ефект върху развитието на бизнеса в района има близостта на международното летище „Ататюрк“ и пристанището в Текирдаг, каза в изложението си председателят на палатата Иззет Волкан. Той представи и някои от големите проекти, които реализира палатата в сферата на образованието, околната среда.

За нас България е вратата към Европа, подчерта г-н Волкан.

Кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и г-н Ахмет Саръкурт се ангажираха да съдействатза организиране на двустранна среща между търговско-промишлените палати в Кърджали и Чорлу ,за да се обсъдят конкретни варианти за партньорство, които биха могли да бъдат в полза на бизнеса от двете държави.

Делегацията от община Кърджали през втория ден на посещението си в Турция проведе срещи с ръководството на Тракийския университет в Одрин и кмета на община Одрин Реджеб Гюркан.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност