Събития

Мустафа Карадайъ на Международния ден на ромите: ДПС има кауза – гарантиране на правата и свободите на всички български граждани

Движение за права и свободи има за своя кауза - гарантиране на правата и свободите на всички български граждани, без значение на тяхната етническа принадлежност, религия и социално положение, осигуряване на условия за достоен живот на всички, както и стабилност и мир в страната, региона, Европа и в света. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в пост във Фейсбук по повод Международния ден на ромите – 8 април.

Ето посланието на Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС:

От името на Движение за права и свободи и лично от свое име поздравявам представителите на ромската общност в България по повод Международния ден на ромите – 8 април.

На тази дата по цял свят се отдава почит към жертвите на ромската общност през Втората световна война и се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война.

Движение за права и свободи има за своя кауза гарантиране на правата и свободите на всички български граждани, без значение на тяхната етническа принадлежност, религия и социално положение, осигуряване на условия за достоен живот на всички, както и стабилност и мир в страната, региона, Европа и в света.

Днес, на фона на войната на Русия срещу Украйна, е изключително важно да препотвърдим своята привързаност към общоевропейските принципи и да си пожелаем здраве и неуморна работа за мир и просперитет.

Честит празник!

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност