Събития

Турция дари мобилен медицински пункт на Кърджали

Специален мобилен медицински пункт дари Н. Пр. посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок на Кърджали и областта. На церемонията присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, вицеконсулът в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Халит Ислям Таръ, както и всички общински кметове.

Медицински пункт4

За огромния си принос към развитието на община Кърджали посланикът на Турция в България получи от кмета Хасан Азис почетен плакет „Златен герб“ на Кърджали.

Медицински пункт9

Преди около месец ни сполетя бедствие, което окачествихме като бедствието на века. 11 области в Турция бяха разрушени, повече от 90 000 сгради се превърнаха в руини, стотици хиляди хора останаха под тези руини. Нашата мъка е много голяма. Турция е изправена пред едно голямо изпитание. Трябва да се възстановят сградите. Милиони хора, които останаха без домове трябва да им се осигури подслон. Турция е държава с много голям капацитет, но и тя при това голямо изпитание не е в състояние да се справи сама. Имахме нужда от помощ и България беше една от първите страни, които откликнаха на този наш повик”, каза пред журналисти Н.Пр. Айлин Секизкьок. И поднесе благодарности от името на турския народ към президента, правителството и гражданите на България.

Медицински пункт10

Вчера от България за Турция е потеглила влакова композиция със 70 контейнера, които ще подслонят част от хората, останали без дом.

Милиони граждани на България, включително и в Кърджали, се мобилизираха, отзоваха се и ни помогнаха. Благодарим на всички тях. До момента около 200 ТИР-а с материални помощи са пристигнали в Турция“, допълни посланик Секизкьок.

Медицински пункт5

В сметките за дарения на посолството на Турция у нас са постъпили близо 1,7 милиона долара.

„До днес за нас България беше съседна държава. От тук нататък вие сте наши кръвни братя”, каза Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Медицински пункт6

До момента помощта, която община Кърджали е оказала на Турция, надхвърля 750 000 лева, в това число и 230 000 лева събрани от мюфтийството.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност