Ализан Яхова в Глоджево: Управляващите закъсняват с плана за развитие на земеделието и селските райони. Това е приоритет за ДПС

Закъснява се с подготовката за основния за България план за развитието на земеделието и селските райони. Този план е изцяло в приоритетите на ДПС, в програмата ни за ускорено икономическо развитие, която е крачка към по-добър живот. Това заяви Ализан Яхова, водач на листата на ДПС в Русе на предизборна среща в град Глоджево. В нея участваха още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент и Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, както и съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Glodjevo2

ДПС е партията, която много добре знае проблемите на населените места, особено на по-малките. И нашите приоритети са именно развитието на регионите, каза Яхова. Тя назова и основните проблеми в русенските общини:

„Ако за Русе това е качеството на въздуха, за Ветово – това е намаления темп на икономическо развитие и недостатъчните инвестиции в енергийна ефективност, за Борово и Иваново това е нереализиран потенциал за развитие на туризма, а община Сливо поле е с най-голям потенциал за развитие на земеделието и с най-голям брой заети в този отрасъл, затова и работната сила не стига. В община Бяла проблем е дълбоката демографска криза и транспортната свързаност, добави Яхова.

Glodjevo

В условията на кризите, в които живеем, ние се нуждаем от смели решения, работещо редовно правителство и диалог между институциите. Това е държавността, която ДПС ще възстанови, за да има сигурност на населението и стабилност за бизнеса. Но за това е нужна и обединяваща фигура на президента. Това е човекът, който от 1991 година е посетил и най-малкото населено място в България, не е отказал подадена ръка, приел е различията, изповядва философията на заедността – това е Мустафа Карадайъ. Той ще осигури обединение на нацията, убедена е Яхова.

Тя заяви още: „Пишем историята на ДПС. Партията поема държавата в най-трудните й моменти. Сега е един от тях, убедена съм, че ДПС-Русе ще се представи по най-добрия начин. И ще сме част от отговорността за страната“.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност