Ахмед Ахмедов от Минерални бани: Срещу нас пак има агресия и репресии. Ще спрем Рашковщината и Радевщината

Преди 32 години нашите права и свободи бяха накърнени. Нямахме право да говорим майчиния си език, нямахме право да носим имената си, да изповядваме религията си. Затова днес трябва да благодарим на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, който съумя да ни обедини и да изгради българската партия Движение за права и свободи. Това заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов на предизборен митинг в Минерални бани, област Хасково.

В предизборната среща участваха лидерът на Движението и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателят на партията Халил Летифов, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

MineralniBani5

Платихме голяма цена за свободата - някои от нашите братя и сестри платиха дори с живота си. Но какво наблюдаваме 32 години по-късно?Същата агресия и репресия спрямо нас, заяви Ахмедов. И поясни: "Наши симпатизанти и членове са арестувани, претърсвани. Това ли заслужаваме? Не!"

Нито един наш симпатизант и член, който е подложен на репресии, особено хората от уязвимите групи, няма да остане незащитен, категоричен бе Ахмад Ахмедов.

Той съобщи, че председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатите на Движението запознаха в края на септември Европейския парламент, АЛДЕ и комисаря по правосъдието с всички случаи на репресии. На 5 ноември европейски наблюдатели ще са в Кърджали, за да се запознаят на място със ситуацията.

Ние изживяхме много. И Костовщината, и Цветановщината. Днес изживяваме Рашковщината. Да си го кажем направо - днес изживяваме и Радевщината, заяви Ахмедов.

Ние няма да позволим тези хора да избиват комплексите си на наш гръб. Структурите на ДПС са в изборна готовност. Единственият начин да спрем репресията и на предстоящите избори да направим така, че ДПС да заеме своето достойно място, продължи Ахмедов. И допълни: "Всички се убедихме, че без ДПС в българската политика нищо не може да се постигне. Без ДПС нямаше как да има НАТО, нямаше как да има ЕС, без ДПС няма как да има ускорено развитие на нашата страна".

С отрицание и разделителни линии няма как да има просперитет. Затова на тези избори трябва да покажем, че ДПС заслужава своето място в управлението на нашата мила Родина България. Защото само чрез нашата програма за ускорено икономическо развитие ще имаме повече инвестиции, по-добри доходи и най-вече ще има повече справедливост, заяви Ахмедов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност