Декларация от Областния съвет на ДПС Силистра

Борбата за власт на политическите опоненти на ДПС в настоящата предизборна кампания освен, че се изроди в истинска гражданска война, започна и прилагането на активни мероприятия.
Днес, 31 март, срещу екипа на ДПС, ангажиран с предизборната кампания в област Силистра се разигра истинско активно мероприятие, от типа на тези, които се прилагаха срещу нас, другите, в периода на тоталитаризма.
Медии от региона ни предоставиха "Отворено писмо - Сигнал", адресирано до директора на ОД на МВР - Силистра, което те са получили от неизвестен подател. Въпросното писмо-сигнал е подадено уж от нашия активист и общински съветник от ДПС в Общинския съвет в Дулово Тунчай Акиф.
В предоставения ни от медиите документ, е написано, че Тунчай Акиф, като общински съветник от групата на ДПС в Общинския съвет в Дулово, подава въпросния сигнал, защото от месеци местното ръководство на ДПС кара всички общински съветници от Движението да даряват месечните си възнаграждения с уверението, че те ще се използват за рекламни материали за настоящата предизборната кампания.
Според написаното в писмото-сигнал тези пари обаче, както и парите от членския внос в ДПС се използвали за купуване на гласове по селата в Дулово от медицинските лица в линейката, предоставена от водача на листата с кандидат-депутатите на ДПС в област Силистра доц. д-р Джевдет Чакъров, дм. Според текста хората отивали за преглед, а после си тръгвали с бюлетината на ДПС и пари в джоба.
Тунчай Акиф категорично отрече той да е подател на описаното въпросното "Отворено писмо - Сигнал", нито да го е подписвал. В тази връзка искаме да напомним, че в момента общинските съветници от Общинския съвет в дулово не получават възнаграждения, защото няма одобрен бюджет на община Дулово.
Тунчай Акиф подаде сигнал до директора на ОД на МВР - Силистра за съставен неистински официален докумен или подправяне на документ - престъпление по чл.308 ал.1 или подправка на документ - престъпление по чл. 309 ал.1, връзка с чл 310 ал.1 от НК, при положение, че деянието е извършено от длъжностно лице.
Той настоя да се извърши проверка, да се издири съставителят на неистинския документ и да му бъде потърсена съответната законова отговорност.
Водачът на листата на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, дм, от своя страна също подаде сигнал до директора на ОД на МВР - Силистра и до Районна прокуратура - Силистра, като подчерта, че е осигурил линейка, която чрез дарения е оборудвана, а нейният екип - лекар и медицинска сестра, работят на доброволни начала. Доц. д-р Чакъров осигури линейката след като от хората от региона получи молби да им съдейства за извършване на различни прегледи, тъй като от години не са имали възможност да си правят такива. В сигнала си доц. д-р Чакъров категорично заяви, че в линейката се извършват единствено медицински прегледи, не се прави предизборна агитация, прегледите са безплатни и пари на хората не се раздават. Във връзка с това подаденият от него сигнал е за клевета - престъпление по чл. 147 от НК, във връзка със чл. 148, ал 2, връзка ал. 1 от НК. С настоящето заявявам, че не съм извършвал и не съм подбуждал към престъпления против политическите права на гражданите. Той настоя да бъде извършена проверка, да бъдат издирени авторите на клеветата и да им бъде потърсена съответната законова отговорност.
Днес линейката е била Правда и са се извършвали медицински прегледи на граждани, потърсили за това линейката и медицинския екип, екип на "Икономическа полиция" на ОД на МВР е пристигнал внезапно, за да извърши проверка по подаден сигнал за купуване на гласове. След проверката никъде не са били намерени никакви агитационни материали на ДПС, нито пари.
Категорично заявяваме, че нито физическите нападения над наши активисти, нито хулиганските и вандалски прояви срещу нас от наши опоненти, каквито бяха извършени в различни части на страната през последните дни, нито прилаганите активни мероприятия ще ни уплашат и ще ни спрат да отстояваме завета на нашия почетен председател и създател на ДПС д-р Ахмед Доган - за единство на нацията, за заедност. Защитата на правата и свободите на гражданите за нас не е лозунг, а кауза! Затова хората ни гласуват доверие.
На това, с което ни атакуват нашите опоненти, ние противопоставяме единствено нашата програма за ненасилие и стабилност на България, за възстановяване на държавността и за постигане на просперитет на страната ни и европейски стандарт на живот на всички български граждани.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност