ДПС-Велико Търново на крака с аплодисменти за лекарите. Летифов: Поклон! Българските медици са достойни хора!

Българските медици - лекари, медицински сестри, санитари, заслужават нашата пълна подкрепа. Те са достойни хора, имат достойна професия. Въпреки правителствата на Борисов, въпреки служебните кабинети на Радев, те продължават да се борят в тази тежка пандемична ситуацията, остават на първа линия и заслужават нашите аплодисменти.

Tarnovo20

Това заяви зам.-председателят на ДПС и водач на листата в Стара Загора Халил Летифов по време на срещата със симпатизанти на ДПС във Велико Търново, на която присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и заместник-председателя Йордан Цонев.

Летифов изправи пълната зала на крака и заяви, че от името на всички от ДПС изказва благодарност за усилията им в деня на българския лекар, който, за съжаление, е помрачен от черната статистика за броя на заразените и починалите.

Ние сме в четвъртата вълна на коронавируса и виждаме поредния провал на управляващите в тази трудна ситуация, добави Халил Летифов.

Той припомни, че преди година, когато държавата отново нямаше готовност, а хората не знаеха още какво ги очаква, "един човек хвърли средства и сили, за да бъде в помощ и на лекарите, които изнемогват и към всички тези, които преминават през изпитанието Ковид. И това е водачът на листата на ДПС за Велико Търново Делян Пеевски".

Летифов коментира кандидатурата за президент на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ така:

"Не видях някой друг като нас от ДПС да издига председателя на партията си за кандидат- президент. Ние го направихме, защото искаме най-после някой да осмисли ролята на президентската институция в България. И той е г-н Карадайъ", категоричен бе Летифов.

Той каза, че "никой в България няма съмнение, че Карадайъ ще бъде най-достойният президент. Но има едно голямо Но! Кога България ще бъде готова за президент с името Мустафа Карадайъ".

Но аз съм сигурен, че и това ще отвоюваме заедно - с толерантност, с любов. И няма съмнение, че когато ДПС активно участва в процесите, те винаги се случват", заяви Летифов.

Той даде пример с последното Народно събрание, когато бе внесена актуализацията на държавния бюджет.

"Започнаха да валят едни популистки предложения от всички партии без идея как по този начин се прави политика, как тези мерки ще се отразят на поредицата от кризи, които ни връхлетяха. И тогава, както винаги, всички опряха до ДПС. Благодарение на парламентарната група на ДПС, на председателя Карадайъ, на г-н Йордан Цонев, ние имаме бюджет, насочен изцяло като грижа към хората и който предвижда предстоящата здравна криза", заяви Халил Летифов.

Той каза още, че причината за това да имаме трети парламентарни избори е в т.нар. партии на промяната.

"Не видяхме обаче тази промяна, не се оправда това очаквано доверие към тях. Напротив, от липсата на диалогичност между тях днес имаме като последствие и политическа криза", заяви Летифов и попита: "Докога ще оставяме някой да проваля надеждите на хората, тяхното желание и доверие за перспективност?"

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност