Илхан Кючюк от Белица: Задаваме високите демократични стандарти

България трябва да намери своя нов път на развитие. Това заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборен митинг в Белица.

Belica12

Той припомни прочутата 17-минутна реч на Мартин Лутер Кинг, започваща с "Имам мечта" и заяви, че тя се е реализирала с избора на Барак Обама за президент на САЩ. Кючюк припомни, че днес никой не пита коя е родината на кмета на Лондон Садик Хан, който е от пакистански произход. И подчерта, че никой не се интересува колко езика знае кметът на Ротердам и дали са европейски, нито кога е пристигнал като емигрант в Европа. Всеки го пита какви са решенията му за енергийната криза, каза Кючюк.

Belica15

В предизборната среща в Белица участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, водач на Старозагорската листа и втори в Благоевградската, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, председателят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на листата на ДПС в Благоевград е Делян Пеевски.

Грешно разсъждение е, когато българския президент казва едни са почтени и аз имам доверие в тях, а други не са почтени, каза Илхан Кючюк. И отправи тежки въпроси: "Как смееш, когато си президент на Републиката, да задаваш морален критерий кой е почтен и кой не? Как смееш да казваш кой е статукво и кой бъдеще? Това го определят единствено и само избирателите на Република България!".

Belica7

Някои казват, че обществото нямало да приеме Мустафа Карадайъ за президент. А как обществото приема Радослав Ревански за най-добрия кмет на България, как приема доказаните лекари и експерти в образованието, земеделието и енергетиката от парламентарната група на ДПС. Кое общество? Ние сме част от обществото, каза Кючюк.

Ние сме част от обществото и имаме правото да задаваме високите демократични стандарти, които са свързани със защита на човешки права и свободи, със защита на правото на всеки български гражданин да избира и да бъде избиран, заяви Илхан Кючюк. И призова: "Гласувайте както винаги досега сте го правили - свободно, със сърце! Гласувайте за ДПС с № 17, гордея се с вас!"

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност