Илхан Кючюк от Дебрен: Време е да покажем най-голямото единство, на което сме способни!

ДПС направи най-модерната, най-българската и най-европейската предизборна кампания. Благодаря ви г-н Мустафа Карадайъ и г-жо Искра Михайлова, че ни направихте част от най-новата история на Република България. Това заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборен митинг в гърменската община Дебрен, област Благоевград.

Debren2

В срещата на площада участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, водач на Старозагорската листа и втори в Благоевградската, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, председателят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на листата на ДПС в Благоевград е Делян Пеевски.

Debren4

"По време на тези близо 30 дни предизборна кампания ние разказвахме на българското общество за добрите примери на Съединените американски щати, на Великобритания и на ЕС. Америка реализира своята мечта, избирайки Барак Хюсеин Обама за президент на САЩ", каза Илхан Кючюк. И допълни: "Добрият американски пример беше последван и от Великобритания. Днес кметът на Лондон се казва Садик Хан. И никой не пита Садик кои са му родителите, кога са дошли във Великобритания. Всеки пита Садик какво може, какво предлага, как ще реши проблемите на Лондон. Такъв е примерът и в Ротердам. Кметът на Ротердам се казва Ахмед Абуталеб. Никой не казва, че е дошъл преди 16 години в Нидерландия, а да му дават доверие, защото може, защото в съвременните европейски цивилизовани демокрации хората се оценяват по това какво могат да направят за страните си, какво могат да направят за бъдещето на децата си".

България трябва да бъде сред тези модерни демокрации. Сред истински развитите демокрации. Затова примерът на Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова трябва да бъде последван и подкрепен от българското общество, категоричен бе Кючюк.

Разделената нация няма бъдеще, тя не може да просперира, каза още президентът на АЛДЕ. И обяви: "Само Искра Михайлова и Мустафа Карадайъ могат да обединят страната ни".

На нас ни е нужно единство. А единството се гарантира само от хора, които имат история да обединяват. В българската демократична история само ДПС е била партията, която е модернизирала България. Само ДПС мисли с грижа за следващото поколение, каза още Кючюк. И призова: "Братя и сестри, време е да покажем най-голямото единство, на което сме способни. Най-голямото единство в името на България. Победа с № 17!"

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност