Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова от Пловдив: За да изпълним заветите на будителите, трябва да сме единни

За да постигнем заветите на народните будители, трябва да се обединяваме, да сме единни, за да просперира нашата Родина България. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив.

Той поздрави хората с Празника на народните будители. „Дълбок поклон, те ни дадоха мъдрост, те ни дадоха и пример как да съхраним род, Родина, култура, традиции, държава и държавност“, изтъкна Карадайъ.

„Всички будители на България – от библиотеките, от музеите, от театрите, писателите и учителите, поклон пред вашия труд“, каза и кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова. Тя подчерта, че част от каузите на кандидат-президентската двойка на ДПС са именно българската култура и българското знание като част от културата и знанието на Обединена Европа.

Дошло е време за нов етап от развитието на демокрацията в България, посочи още Мустафа Карадайъ. И обясни, че това означава да избираме кандидатите не по това какво име носят, а по техните качества, знания и умения.

„В Европа модерните европейци не питат, кой каква родина има, от какъв етнос е, каква религия изповядва, там ни оценяват по ценностите, по политиката, по това какво предлагаме и какво можем“, категоричен бе Мустафа Карадайъ. И допълни: „В Европа това е и признание за политиката на ДПС“.

„Ако искаме да сме модерни граждани, за нас обединяваща цел е да постигнем европейския стандарт на живот, тук и сега, не някога", каза кандидатът на ДПС за президент.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност