Мустафа Карадайъ от Рудозем: И като президент няма да се откъсна от проблемите на хората

И като председател на ДПС, и като народен представител, никога не съм се откъсвал от проблемите на хората. Вие в Рудозем знаете колко често съм идвал с и без предупреждение. Винаги сме били заедно и много ценя това. Затова от Рудозем искам да кажа: И като президент няма да се откъсна от проблемите на хората. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент по време на предизборна среща в Рудозем. На нея присъстваха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, председателят на АЛДЕ Илхан Кючюк и водачът на листата на ДПС за Смолян Хайри Садъков.

Rudozem4

Двамата с Искра Михайлова поздравиха дългогодишния кмет на града Румен Пехливанов с преобразяването на Рудозем и с новия площад.

Идвам винаги с огромно удоволствие в този град, защото тук винаги има нещо ново. Нека този нов площад да се пълни с млади, спокойни, свободни хора, които чертаят своето бъдеще, каза Искра Михайлова.

Rudozem2

В обиколката ни из цяла България на нито едно място не говорихме негативно, ние показваме какъв трябва да е президентът на България. Преди всичко той трябва да е човечен. Такъв, който цени човешкото достойнството, правата на човека, разбира и подкрепя различния. Който е наясно, че в модерния свят единството на различията прави богатството и просперитета. Такъв човек е Мустафа Карадайъ, каза още Искра Михайлова.

Rudozem5

Много трудно се говори тук, вкъщи, но съм горд, че и в Мадан, и в Рудозем, във всички общини на ДПС, ние сме модерни като всички европейски градове. Искаме обаче и България да е модерна държава като останалите европейски държави. И сме уверени, че това можем да го направим ние с г-жа Михайлова, заяви Мустафа Карадайъ.

Той обясни защо ДПС има призвание да прави история в Родината ни.

Преди 30 години се обединихме в името на името, вярата, честта и обединени успяхме да свалим тоталитарния режим и да докараме свободата и демокрацията, за да живеем с достойнство. Посочихме и посоката за развитие на страната. В зората на демокрацията д-р Ахмед Доган посочи мястото ни в ЕС и в НАТО. Направихме през годината така, че да се постигне съгласие между партиите за тази посока, припомни Карадайъ и добави:

„Днес, през 2021 година живеем в ситуацията на поредица от кризи – здравна, икономическа, социална, политическа. Виждаме криза на демокрацията и на държавността. Затова казваме, дошло е време за нов етап от развитието на демокрацията. Време е България да бъде част от модерния демократичния свят. Щом американците избраха Барак Обама за президент, щом Лондон избра Садик за кмет, а Ротердам - Ахмед, защо в България да не изберем Мустафа и Искра?“

Rudozem8

Ние сме част от модерния свят и е време България да е на нивото на модерния демократичен свят. А това означава да избираме по критериите на европейските демокрация – кой какви идеи има и какво може. Ако искаме да избираме по този начин- бюлетината е номер 17, заяви Карадайъ.

Ние не само олицетворяваме единството на нацията, но ние знаем как това може да се реализира от президентската институция. Това е мястото, полето, където партиите, бизнеса, академичните среди, местната власт ще изказват мнението си. А под ръководството на президента ще се намери общото решение в името и благото на Родината ни, добави Искра Михайлова.

Много важна роля има президентът по време на кризите. Защото трябва да се намери съгласие за преодоляване на кризите и в същото време да се поставят националните цели и приоритети. Ние ще търсим обединение в името на съгласието, заяви Мустафа Карадайъ

Той обяви инициативите, които с Искра Михайлова ще предложат:

Първото заседание на КСНС ще бъде свикано с тема ковид мерки, защото безотговорното поведение на властимащите ни нареди в черните редици на черните списъци на смъртността. Ще създадем работещ Съвет по енергетика към президента, за да преодолеем кризата в този отрасъл. Ще постигнем съгласие така че изпълнителната и законодателната власт да работят за достигане на средноевропейски доходи още за нашето поколение. За да има мир и стабилност в региона, всички балкански страни трябва да са членове на ЕС и НАТО и ние ще работим това да се случи - ще направим софийския форум за Балканите, каза Мустафа Карадайъ.

Каузите ни продължават с тежкия и горчив разговор за демографската криза. Искаме този разговор, за да не правят децата ни избор по принуда, който вгорчава живота на всичките ни, допълни Искра Михайлова.

Тя заяви, че друга голяма кауза е културно историческото наследство да е част от европейското и да носи поминък. Европейците трябва да дойдат тук и да видят както красотата на площада, така и величието на „Кичика“. Родопите са свещено място. Затова и трябва да бъдат важна част от Европа, каза още кандидатът за вицепрезидент.

Rudozem7

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност