Халил Летифов: Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са най-достойните кандидати. Те осмислят институцията президент

Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са най-достойните кандидати. Те осмислят институцията президент. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на старозагорската листа на Движението на предизборна среща в Ямбол. В нея участваха лидерът на Движението и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Атидже Алиева-Вели, евродепутатът, който отговаря за цялата земеделска политика на ЕС и доц. Петър Чобанов, водач на листата на ДПС в Ямбол.

Yambol5

За трети път сме на избори тази година. Виновните за това си имат име. Първи са т.нар. партии на протеста или на промяната, както те се наричат. Те предадоха протеста и справедливите искания на хората. Промяната се превърна в подмяна още в началото на 45-ото НС. Когато нашият председател каза, че ние разчитаме вота на българските избиратели като воля за промяна и даваме безусловна подкрепа за кабинет с идеята да се смени авторитарният модел на управление на страната, те са имали други планове. Когато ние давахме нашата безусловна подкрепа, един днешен партиен лидер е подавал документи за отказ от канадско гражданство - на 21 април, когато бе връчен първият проучвателен мандат. Когато ние сме се надявали и сме давали нашата подкрепа за работещ парламент като сме разчитали вота на българските граждани като вот за промяна и просперитет, те са правили подмяната. Те са си правели сметката, че ще има служебно правителство. И мотивите на този канадски гражданин към онзи момент са били, че ще бъде назначаван за министър. Ние не сме знаели това, каза Летифов. И заяви: „Но тези хора имат модератор, имат си своите господари. Оказа се, че това е президентът Радев, но той също си има модератор – кръгът „Капитал” и неговият главен мениджър Иво Прокопиев”.

Yambol8

Оказа се, че тези хора нямат интерес от редовно правителство, че нямат интерес от правила, от спазване на Конституцията и законите на страната, заяви още Летифов.

Въпросът е какво правим оттук нататък, за да възстановим държавността и нормалността. Знаем, че ДПС е единствената стабилна и предвидима партия в политическия живот, единствената партия, която знае как да се случват нещата в полза на регионите, на обикновените граждани и на бизнеса, подчерта зам.-председателят на ДПС.

Днес България има нужда от президент, който ще спазва Конституцията и законите на страната, който ще изпълни със съдържание понятието обединител на нацията, каза Летифов. И коментира, че Мустафа Карадайъ има опита и подготовката да бъде медиатор между отделните партии и институции и да преодолее разделението в общество.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност