Халил Летифов от Девин: Имаме нужда от обединител на нацията, за да се справим с кризите

В поредицата кризи - пандемична, икономическа и социална, имаме нужда от силен президент, който да е обединител на нацията и да се справи с кризите. Президентът трябва да е медиатор, мост между институциите, между партиите, между гражданите, институциите и партиите, така че да намерим правилния път и посока. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов на предизборен митинг на ДПС в Девин, област Смолян. И се обърна към хората на площада: "Кой друг освен Искра и Мустафа олицетворяват единството на нацията? Кой друг освен г-н Карадайъ и г-жа Михайлова са подготвени да се справят с тежките кризи?"

ДПС, г-н Карадайъ и г-жа Михайлова имат експертизата и отговорността да се справят в днешните кризисни времена, те знаят от какво имат нужда и гражданите, и бизнесът и българските общини, каза още Летифов.

Зам.-председателят на ДПС бе категоричен, че единствено кандидатите за президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова могат да преодолеят езика на омразата, разделението, и противопоставянето в българското общество.

Devin9

За мен е чест днес да съм в Девин, в сърцето на Родопите. Девин е в сърцето на г-н Ахмед Доган, Девин е в сърцето на г-н Мустафа Карадайъ, Девин е в сърцето на ДПС, каза още Халил Летифов по време на митинга. В него участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и водачът на листата в Смолян Хайри Садъков.

Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са най-достойните кандидати, гордея се с тях, каза Летифов.

Devin7

Когато всички си почиваха през лятото и правеха предизборни бакалски сметки, нашата парламентарна група се подготвяше за това, което тогава предстоеше, а днес е факт - пик на пандемията, пълни болници, тежка криза. Днес благодарение на ДПС пенсионерите получат добавка от 120 лв. към пенсиите за октомври, ноември и декември. Това е подкрепа за всички български пенсионери - навременна и нужна. Отделихме 100 млн. лева за общините в България, осигурихме помощ за бизнеса, за транспортния бранш, за туристическия, за университетите, за вероизповеданията, за земеделските производители, припомни Летифов.

Повече от 30 години ние сме пример на Балканите за мирен преход, за толерантност и за единение. Политиката, която правим е основана на политиката на заедността, каза още Халил Летифов. И заяви: "Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са олицетворение и продължение на тази политика. България има нужда от президент г-н Карадайъ и вицепрезидент г-жа Михайлова, за да продължи напред по пътя си и да дадем надежда на младото поколение, на общините, на бизнеса, на всички български граждани. България трябва да бъде съхранена".

 

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност