Хасан Адемов от Тервел: Стига разделение и омраза! Само ДПС предлага обединителни каузи

Здравейте, добруджанци! Тук сме, за да подкрепим кандидат-президентската двойка Мустафа Карадайъ - Искра Михайлова, за да може най-после да говорим за обединение на нацията. С тези думи водачът на листата на ДПС в Добрич д-р Хасан Адемов се обърна към депесарите в Тервел, по време на предизборна среща. В нея участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент и Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ.

Tervel2

Омръзна ни от разделителни линии, от противопоставяне, от омраза, от агресия, омръзна ни от това, което се случваше досега. Нека в лицето на нашата кандидат-президентска двойка изпълним със съдържание понятието обединител на нацията, каза още Адемов.

И призова: Да превърнем президентската институция в територия за търсене на съгласие

Той подчерта, че, за съжаление, президентът Радев многократно нарушава Конституцията. Последната му изява да събере Министерски съвет в качеството си на кандидат-президент е поредното му нарушаване на Конституцията. При него стана традиция да нарушава Конституцията, заяви Адемов. И се обърна към лидера на ДПС: "Г-н Карадайъ, и вие в качеството си на кандидат-президент може да свикате Министерски съвет. Сигурен съм, че ще има по-добри решения".

Tervel4

Трябва ясно да кажем, че не ДПС предизвика тези трети избори. Още в рамките на 45-ия парламент нашият председател ясно заяви ние подкрепяме партиите на промяната без да имаме каквито и да е претенции. За голямо съжаление те се взеха на сериозно и под юмрука на президента Радев разтуриха 45-ото и 46-ото НС. Затова гласувайте доверие на нашите кандидати. Нека подкрепим и кандидат-президентската двойка на ДПС, за да престане разделението, за да се обединим всички около каузите, които предлагат нашите кандидати, каза водачът на листата на ДПС в Добрич.

От началото на демокрацията ДПС излезе с няколко свои каузи, които бяха реализирани. Сега, единствено нашата кандидат-президентска двойка предлага общонационални каузи. И аз съм убедим, че те ще бъдат изпълнени, заключи д-р Хасан Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност