Искра Михайлова: Коалиции управляват в Европа чрез диалог. Защо ние да не можем?

Навсякъде в цивилизования свят хората управляват на базата на конструктивния диалог, по проблеми, за да се решат въпроси. Това е отговорност, а това предполага разум. Затова ние апелираме за разум, за отговорност, за диалог. Това заяви евродепутатът от ДПС Искра Михайлова на предизборна среща в Две могили, Русенско, на която присъстваха лидерът на партията Мустафа Карадайъ, водачът на листата Ализан Яхова и експертът по социална политика д-р Хасен Адемов.

Две могили2

В Холандия коалицията от управляващите е от 8 партии,  министър-председателят е либерал, приятел на нашия председател на партията. Германия се управлява от коалиция, в Люксембург – също. Дори Макрон е избран самостоятелно, но за президент. Ако той не е в диалог с неговия сенат, не може да направи нищо, припомни Искра Михайлова.

Две могили5

Тя разказа, че когато председателства работната група по инвестициите на ЕС в групата „Обнови Европа“ или когато е била председател на комисия в Европарламента, близо 150 човека от различни страни общуват помежду си, за да намерят общи решения за ЕС и ги намират.

Нито един от тях не си представя, както една новоизлюпена партия, че ще спечели 121 депутати и ще управлява самостоятелно. Такова нещо вече няма, това никъде не се случва, категорична бе Михайлова.

Две могили1

Когато ДПС е в коалицията, тази коалиция която ще бъде мнозинство в Народното събрание и която ще даде тон за диалог, тогава ще има и правителство. Тогава дневният ред на хората, включително и на  Русенско, ще бъдат в дневния ред на правителството. Няма да се молим парче по парче, а ще поемем заедно отговорност,  за да се решават истинските проблеми и хората в България да живеят по-добре, така, както заслужават, каза още Михайлова.

Нас ни интересува какво се случва тук, с всеки отделен човек - има ли работа, има ли достойно заплащане, направени ли са инвестиции в общините, защо няма автобуси между населените места, какви са пътищата, какво и къде учат нашите деца и могат ли младите хора да намерят реализация в България, заяви евродепутатът.

Две могили9

Тя похвали листата на ДПС като каза че са млади и образовани и могат да бъдат гордост във всеки един парламент. „Те имат едно умение, което други хора в България нямат - могат да водят диалог. Те са разумни, отговорни. Ализан Яхова познава проблемите на всяко населено място. С такива кандидати може да успеем в парламента, може да имаме правителство в България. С такива кандидати Русе пак ще намери място в картата на Европа. Хората от областта винаги ще имат нашата подкрепа и от европейския парламент, каза Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност