Хасан Адемов в Хасково: ДПС спази обещанието си. 100 000 репресирани получиха възможност да допълнят стажа си и да се пенсионират

100 000 души в България и Турция не можеха да се пенсионират, защото не им достигаха до 2 години стаж.  Благодарение на законопроекта, внесен от ДПС, тези репресирани хора вече ще могат да се пенсионират. Това заяви експертът по социална политика д-р Хасан Адемов на предизборна среща на ДПС в Хасково. На нея присъстваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, евродепутатът Атидже Вели и председателят на Младежкото ДПС и водач на листата за Хасково Сезгин Мехмед.

Хасково9

Хасан Адемов се обърна към хората от Стамболово като им припомни, че преди миналите избори те са настоявали за тази поправка в закона.

Изпълнихме обещанието си. Всички, които са лежали в затворите по политическите причини - заради имената, заради демокрацията, вече получават морална реабилитация. Досега времето, което са прекарали в затворите, се признаваше само за трудов стаж, но не и за стаж при пенсиониране – осигурителен стаж.  С промени в Кодекса за социалното осигуряване се даде възможност наборната военна служба и затворът за репресираните лица да се признават за действителен стаж за пенсия. Така, с тези допълнения, ще се даде възможност на репресираните да допълнят своя стаж и да придобият пенсионни права, уточни Адемов.

Хасково3

Той заяви още, че в цяла България хората се оплакват от обедняване. Адемов обаче е категоричен, че непрекъснатото увеличаване на дълга на държавата прави така, че тези борчове ще се плащат от внуците на внуците ни. Пенсионната система се финансира с външен дълг. Няма достатъчно ресурс за здравеопазване, образование, охрана и сигурност, добави експертът по социална политика.

Целта на нашите опоненти обаче не е да помогнат на българския пенсионер да подобри покупателната способност, защото инфлацията отдавана изяде това увеличение. Тяхната цел е да купят доверието на българския пенсионер и да гласуват за тях. Купуват гласове с парите на всички за тясно партийна употреба, категоричен бе Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност