Атидже Вели в Крумовград: ДПС ще пренесе европейския модел за диалог и съгласие в 49-ия парламент

Имате специални поздрави от моите колеги в Брюксел. Те ми казаха да ви предам: "Време е ДПС да влезе в управлението, за да се оправи положението в България“. С тези думи евродепутатът от ДПС Атидже Вели се обърна към множеството в Крумовград, събрало се на предизборна среща на Движението. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, водач на листата за Кърджали, зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис и социалният експерт на партията Хасан Адемов.

Крумовград1

Някои хора са много изненадани, че ДПС получава силна подкрепа от Европа. Получава я, защото ДПС е разумна, отговорна, диалогична, последователна и предвидима партия, подчерта Вели. И даде 13 примера за това.

Крумовград11

ДПС поне от 13 години призовава за диалог в България, за съгласие около националните приоритети, за разум и за носене на отговорност – това е европейският модел, посочи Вели. И обясни, че евродепутатите са представители на 198 партии, на 7 политически семейства от 27 държави и ЕС.

Европейският модел е диалог. Ние си говорим, постигаме съгласие, носим отговорност за решенията, които взимаме и те са с много разум. Този модел благодарение на ДПС ще дойде и в българския парламент, категорична бе Вели. И допълни: "Затова имаме силната подкрепа от Европа.".

Крумовград12

Тя акцентира върху липсата на координация и връзка между изпълнителната власт в София и Брюксел, Европейската комисия, европейския парламент, европейските институции.

Днес някои хора открили, че земеделието можело да бъде приоритет и казват „има как“. Да, прави са, наши опоненти са. Прави са - има как, но не знаят как. Защото от 2016 година ДПС каза: "Нашите приоритети са продоволствената, хранителната сигурност, тоест земеделието и енергийната сигурност.".

Крумовград16

ДПС в Брюксел успя да защити повече пари за малките земеделци, защити парите за тютюнопроизводителите, за животновъдите. Госпожи и господа кметове, благодарение на ДПС малките общини в България отново ще се развиват, каза Вели.

А същите хора, които обясняват, че има как, тепърва щели да правят българското земеделие и производството на храни приоритет. Къде бяхте 2 години, докато управлявахте, попита Вели.

Крумовград18

Ние с моите колеги в Брюксел, с г-жа Искра Михайлова и с г-н Илхан Кючюк, гласувахме 750 млрд. евро подкрепа за малкия и средния бизнес. Тук в Крумовград има малки и средни предприятия. Вие получихте ли от тези средства? Не сте, защото същите тези хора написаха План за възстановяване и устойчивост не за малкия и средния бизнес, а за един олигарх. Тях не ги интересуват малките и средни предприятия, посочи още Вели.

ДПС защити в Брюксел повече средства за малките земеделци, каквито сте вие тук, в Крумовград. И тези пари не са стигнали до вас. Но аз знам, че тези 300 млн. лева от националния бюджет, които бяха осигурени благодарение на ДПС, са стигнали до вас. Не е много, но пак е нещо, продължи Атидже Вели.

Брюксел каза, че България ще получи 16 млрд. лева за земеделие. Има ли някой, който е получил от тези пари? Пак няма, посочи Вели

Други наши опоненти, които управляваха 13 години еднолично, пък казват „ние в Брюксел ще работим за изравняване на субсидията на земеделците“. Къде бяхте 13 години? Премиерът, когато идваше в Брюксел, ни казваше на нас "не ни трябват пари за земеделие, а за регионално развитие – там за големите градове“. И сега тепърва щели да работят за тези приоритети. Стига вече, призова евродепутатът от ДПС.

Атидже Вели припомни, че 60 млрд. лева инвестиции по оперативни европейски програми трябва да помогнат на малкия и средния бизнес в България, на земеделците, на общините, на икономиката да заработи. Но тези пари не са стигнали до страната ни, защото няма работещо правителство.

Единствените, които знаят как да се справят, са експертите на Движението за права и свободи. В момента трябва разум, отговорност и диалог! С номер 13 за ДПС! - призова Вели.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност