Д-р Хасан Адемов във Видин: Ако искате България да тръгне по различен път, доверете се на професионалистите - те са в ДПС

Ако искате България да тръгне по различен път, доверете се на професионалистите. Те са в листите на ДПС. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов, бивш социален министър, по време на откриването на предизборната кампания на партията във Видин. Пред препълнената зала говориха още лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев, евродепутатът Искра Мипайлова и водачът на листата Станислав Анастасов, зам.-председател на Движението.

Видин1

В тази зала има енергия и по погледите разбирам, че вие сте в очакване, че ДПС ще бъде в управлението на страната. Това е изключително важно, защото без участието на ДПС, очевидно е, че останалите партии не могат да се справят, подчерта д-р Адемов.

Жестоката инфлация и цените в магазините е нещото, което вълнува всички български граждани. Защо се случи това и има ли своето решение? ДПС гарантира пред своите избиратели, че истинските проблеми, свързани с инфлацията и с доходите на населението, с работните места ще ги поставим в Народното събрание още с влизането на 49-ия парламент, категоричен бе бившият социален министър.

Видин3

Разум, отговорност и диалог. Има ли някой, който да каже, че ДПС не е разумна партия? Има ли някой който да каже, че е безотговорна партия? Има ли някой който да каже, че ДПС не е диалогична? Затова ще направим всичко възможно ДПС в следващия мандат да бъде част от управленска коалиция, увери Адемов. И се обърна към хората.

Някой от вас получили увеличение на пенсиите с 55 %, както заяви преди два дни Кирил Петков. 55%  увеличение на пенсиите е абсолютна лъжа. В бюджета тази година, парите за пенсиите са над 4 милиарда лева. А ефектът е, че от 308 000 хората под линията на бедност станаха близо 800 000, възмути се Хасан Адемов. И заяви: „Време е на власт да дойдат професионалистите, които знаят, могат и искат да свършат нещо за българските граждани.”.

Той припомни какво направи ДПС в 48-ото Народно събрание. Решихме един много наболял въпрос, свързан с пенсионирането на българските граждани – признаването на казармата за осигурителен стаж. Тази несправедливост беше поправена благодарение на ДПС, припомни експертът на Движението.

На следващо място всички, които са лежали в затвори  по време на комунистическия режим имаха в своите трудови книжки трудов стаж, само че той не се признаваше  за осигурителен. Благодарение на ДПС всички онези, които са лежали в затворите и са допринесли със своята дейност за свободата, на която се радваме и в днешния празничен ден, имат възможност да ползват тези години при пенсиониране, заключи Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност