Брифинг на ДПС в НС относно провеждането на Луковмарш

Партиите в парламента, които не осъждат ксенофобията и антисемитизма като Луковмарш, са политически сурогати. Това каза на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ДПС Джейхан Ибрямов във връзка с провеждането на Луковмарш.

Ибрямов посочи, че ДПС е направила тест на партиите в Народното събрание, като е поискала осъждането на Луковмарш. „А на моя въпрос, оправен към министъра на вътрешните работи получавам следния отговор – спазвайки разпоредбите на компетентните органи, от страна на МВР ще бъдат предприети всички мерки за извършването на противоправни влияние съобразно законодателството на страната. И това става при действащ Наказателен кодекс, забраняващ подобен род деяния и дори ги осъжда на лишаване на свобода до 3 години и парична глоба“, заяви Ибрямов.

Той посочи, че уроците от историята трябва да се помнят особено в страна като България. „Защото България беше страната, която се славеше с гоненето на своите евреи. Не трябва да се допускат нито леви, нито десни фашисти да си играят със страховете на хората. В момента в книжарниците в София безпроблемно се разпространява фашистка литература – книгата „Моята борба“, заяви Ибрямов.

„Бяхме свидетели на редица фашистки прояви по време на това управление – поругаване на синагогата, на еврейски и мюсюлмански гробища и много други. Партиите в това Народно събрание, които не искат да осъдят ксенофобията и антисемитизма, са политически сурогати. Основният идиалог на Луковмарш е ВМРО. Обръщам се към ГЕРБ – докога те ще продължават да прикриват деянията на своите политически партньори и да не ги определят като ксенофобски? Това е антихуманен режим, а не тържество на правото. Всички тези политически партии, които прикриват тези деяния, са антиевропейски и антинатовски“, заяви Ибрямов и поиска позиция на парламента по темата.

Членът на ЦОБ на ДПС Станислав Атанасов обясни, че председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ е изпратил писмо до всички европейски посланици – включително и до страните от Съвета за сигурност на ООН. „С него ги молим много отблизо да следят действията на българското Народно събрание в това отношение“, заяви той.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност