Декларация на Мустафа Карадайъ от името ПГ на ДПС относно оставката на председателя на НС

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Не обсъждаме личността на народния представител Димитър Главчев, обсъждаме институцията председател на Народно събрание. Основна грижа на председателя на НС е да работи за издигане на авторитета на парламента,да работи против омразата, агресията, ксенофобията, разделението и противопоставянето. Председателят на Народното събрание е призван да бъде пръв сред равни, да е носител на морал и ценности, които ни правят неделима част от европейското семейство. Цяла демократична Европа работи против омразата, разделението, противопоставянето, заклеймява ксенофобията, национализмите и радикализмите.

Всичко останали е против Европа, против България, против конституционализма и демокрацията. Високо оценяваме личния акт на г-н Главчев с подването на оставката. Призоваваме следващият председател на НС да е на нивото на изискванията на институцията председател на Народното събрание в парлементарна република, съгласно Конституцията на България.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност