Йордан Цонев: Ще предложим намаляване на ставката по ДДС за всички детски продукти

ДПС ще предложи намаляване на ставката на ДДС за всички детски продукти, предвидени за деца до 3 години. Това обяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание. "Ние ще предложим намаляване на ставката по ДДС за всички детски продукти - храни, облекла, играчки и всичко онова, което има етикет и е предназначено за децата до 3 години", каза още Цонев.

Той уточни, че ДПС ще настоява за ДДС ставка на детските продукти на 9%.

Йордан Цонев заяви още, че ДПС ще подкрепи промяната на ставката на ДДС за ресторантьорския бизнес, което предложиха управляващите по-рано днес.

"Ние ще подкрепим промяната на ставката ДДС за ресторантьорския бизнес, тъй като той е един от най-засегнатите. В тази връзка нека да ви кажем, че току-що в зала направихме изказване и всичко необходимо, за да бъде прието едно предложение, направено в хода на дебатите по закона, а именно субсидирането на чартърните трансфери за българския туризъм. Една мярка, която е направена на конкурентните на нашия туристическия пазар - турски и гръцки пазари", заяви Цонев.

Той припомни, че миналата година ПГ на ДПС и Делян Пеевски са направили предложения за намаляване на ДДС на книгите. "Виждаме, че сега премиерът и управляващото мнозинство са приели това наше предложение и предлагат то да стане. Ще го подкрепим и се радваме, че година по-късно стигнаха до това, че това е необходима мярка", каза още Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност