Коментар на зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев относно внесения вот на недоверие

"От вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и на ПГ имаме решение  да подкрепим внесения вот на недоверие по темата сигурност, с уточнението, че още не сме се запознали с мотивите." Това каза в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод внесения от БСП вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема сигурност.

„ДПС предложи тази тема на БСП за януарския вот. Тогава имахме 3 кръга преговори за темата. Те не се съгласиха темата тогава да е провалът в сектор сигурност. Имахме своите аргументи и времето показа, че сме били прави това да е тема“, изтъкна Цонев.

„ДПС има разширено тълкувание на темата сигурност в страната. То отговаря и на нормативните документи."

"Участието на националистите във властта подкопава националната сигурност и създава условия в страната да има онова, от което всички се страхуваме на Балканите“, изтъкна Йордан Цонев.

„Темата сигурност е актуална, радваме се, че БСП стигнаха до нея 6 месеца по-късно. Макар да не сме водили разговори“, коментира той.

„Ще гласуваме против кабинета. От първия ден сме против него и коалицията. Позицията ни е принципна и последователна, и няма да се отметнем от нея“, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност