Коментар на Хамид Хамид в кулоарите на НС по повод промените в изборния кодекс

Докато не се справим с фалшивите новини, забраната за публикуване на социологическите проучвания трябва да остане. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид пред журналисти във връзка с предложението на ГЕРБ да отпадне забраната медиите да публикуват резултати от социологическите проучвания в изборния ден.

„Не съм се запознал с техните мотиви, но аз ще се върна защо беше въведена тази забрана - тя беше въведена, за да няма манипулации, да не се манипулира общественото мнение. Смятаме, че докато не се справим с фалшивите новини, с киберсигурността тази забрана трябва да остане“, каза още Хамид Хамид. Той попита кой ще понесе отговорността, ако няколко медии обърнат изборния резултат в 17.00 часа на изборния ден.

„Когато има норма, която забранява и после има санкции, трябва ли да отменим Закона за движение по пътищата, защото видите ли шофьорите карат с превишена скорост? Този аргумент не ми се струва толкова състоятелен“, допълни Хамид.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност