Мустафа Карадайъ: Правото на живот е висша ценност

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза международния ден на човешките права. "Правото на живот е висша ценност, но тя трябва да се гарантира от държавата с ефективни мерки и работеща здравна система" това написа Карадайъ във фейсбук. Ето и текста на  публикацията:

"Днес отбелязваме приемането на Всеобщата декларация за правата на човека от Общото събрание на ООН през 1948 година. През призмата на Ковид-19 темата е особено актуална. Правото на живот е висша ценност, защитена от международни актове и от Конституцията на България, но тя трябва да се гарантира от държавата с ефективни мерки и работеща здравна система. Осигуряването на равен достъп до здравни грижи и адекватни мерки за справяне с пандемията са част от общата ни борба за спазване на човешките права и свободи. Както и осигуряване на всеки човек достоен живот в здравословна среда. Реализирането на тези цели е неотменна задача на ДПС и изисква общата ни мобилизация.
Бъдете здрави!

Една година по-късно е все по-актуално!"

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност