Позиция на Общинския съвет на ДПС Шумен относно предложение за промяна на имената на топоними

                  Областният съвет  на ДПС Шумен призовава:

              Да бъде оттеглена докладна записка № 6102193, внесена на 04.06.2018 година  от Добрин Чайлев  във връзка с предложение за промяна на имената на топоними  в община  Шумен.

              Категорично отхвърляме опитите за съзнателно разделение и противопоставяне в момент, в който повече от всякога обществената енергия е необходимо да се  насочи към разрешаване на важни проблеми, касаещи жителите на общината в различни сектори - инфраструктура, здравеопазване, социална сфера.

             Считаме, че използването на трибуната на общинския съвет за целенасочено противопоставяне е контрапродуктивно и недалновидно.

              Направеното положение е реминисценция от недалечното минало и напомня  за  т.нар. „възродителен процес”. Опитите за смяна на имената на местности имат силно емоционално въздействие и будят асоциации със събитията за смяна на имената на мюсюлманите в България.

              Призоваваме  демократичните политически сили да се разграничат от подобни действия и провокации в името на единението на всички за благото на община Шумен и общата ни Родина.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност