Интервюта

Илхан Кючюк: Войната в Украйна има пряко отражение върху българската икономика

"Аз не съм оптимист за спирането на войната в Украйна, въпреки че призовавам да бъдат потърсени всички опити да бъде намерено примирие". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа".

"Това е война, която има пряко отражение върху българската икономика. Има пряко отражение върху българското гражданско общество, поради редица причини – биографични, исторически. Ние сме много близки като народи с Русия и Украйна, затова трябва да бъдат потърсени всички възможности", каза още Кючюк.

Определено Русия трябва да направи отстъпки и най-добрият начин това да се случи е чрез икономически санкции, категоричен бе той.

За да бъде отстояван националният интерес навън, той първо трябва да бъде изкован в България и тук трябва да имат роля всички и управляващи и опозиция. Притеснителното е, че управляващите нямат консолидирана позиция по тези важни въпроси. Това не е каква да е ситуация нито за България, нито за света. Това е ситуация на война и ние сме длъжни да имаме ясна кабинетна позиция, която да бъде комуникирана и с българското общество, включително да включва и критичните нотки на опозицията, добави още Илхан Кючюк.

Цялото интервю с Илхан Кючюк можете да чуете от звуковия файл ТУК 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност